Robert Broeders

  • Home /
  • Robert Broeders - Eastwood Fight Club

Hallo ik ben Robert Broeders (38)

Op jongere leeftijd ben ik begonnen met Judo wat ik een erg goede basis vind. Na Judo ben overgegaan naar Taekwondo waar ik mijn competitie gevoel begon te ontwikkelen.

Rond mijn 15e ben ik begonnen met Thaiboksen na een aantal jaar veel leren en hard trainen ben ik begonnen met wedstrijden. Als verbetering aan mijn boks technieken ben ik er bij gaan boksen. Met boksen was ik al zeer snel begonnen met wedstrijden en belande in de Nederlandse kampioenschappen. Na de regio`s Noord, Oost, Zuid, West te hebben overwonnen werd ik kampioen in de beginners klasse.

Ik miste voor mijn gevoel nog wat ontwikkeling in de basisch technieken, waar komen ze vandaan, wat betekenen ze? In die tijd 1993 was K-1 erg bekent. Ik was onder de indruk van de vechters wie zijn ze en wat hebben ze als basis? Ik kwam erachter, vooral door het zien van Andy Hug R.I.P. vooral bekent om zijn Kakato Geri De basis was bij meeste vechters Kyokushin Karate. Zodoende ben ik begonnen met Kyokushin.

Ik werd er door gepassioneerd en trainde heel veel en intensief. Na een tijdje belande ik in het Nederlands slectie team NKA/IFK. Ik deed mee aan velen toernooien in Nederland en Europa. Op een geven moment belande ik op wereld niveau status als 7e plaats.

MMA heeft me ook altijd erg aangetrokken en besloot op een gegeven moment ook MMA en later BJJ (Braziliaans jiujitsu) er bij te gaan doen.

Ik heb in de loop der jaren veel mogen zien en geleerd onder begeleiding van geweldige coaches , trainer, Senei`s en Shihan`s.

Ik wil deze ervaringen graag delen met mensen die dit ook graag ontvangen.

Ik ben begonnen aan een samenwerking met trainers en leden om een leuke leerzame en sportieve tijd aan te gaan. Ik verheug me op een hardwerkende en leuke tijd zodat we ons vitaal en fit voelen.

E.F.C. is een Elite Warrior Club waar veel kennis is en bovenal veel respect en een fijn gevoel heerst.

 

Osu ! Robert Broeders