Thai-kickboksen Women Only

  • Home /
  • Thai-kickboksen Women Only - Eastwood Fight Club

Thai-kickboksen Women Only

Vrouwen kickboksen? Hier 9 redenen waarom je als vrouw zou moeten gaan kickboksen.

Bij kickboksen denk je misschien meteen aan grote, gespierde, agressieve mannen. Dat was misschien zo, lang geleden. Maar tegenwoordig zijn er heel veel vrouwen die wekelijks naar de sportschool gaan om daar eens lekker te kickboksen.

En geef ze eens ongelijk, want kickboksen heeft heel veel positieve effecten op je lijf en algehele gezondheid. Het maakt niet uit of je thuisblijvende moeder bent of een succesvolle zakenvrouw, met een dijk van een carrière. Kickboksen is geschikt voor iedereen!

Waarom kickboksen voor vrouwen zo’n goede sport is?

Zit jij ook niet te wachten op zo’n saai sportschool abonnement? Hou jij het ook voor gezien als je jezelf weken lang in het zweet hebt gewerkt en er nog geen resultaat te zien is? Logisch! Sporten moet leuk zijn, anders houdt je het niet vol. En je wilt natuurlijk ook resultaat zien van je inspanningen.

Juist daarom is kickboksen de perfecte sport voor vrouwen. Of je nu komt trainen met een personal trainer of je doet mee in een van de Small Group trainingen, je zult je nooit vervelen. En nog belangrijker, je zult resultaat zien! Dat motiveert. Sterker nog, dat werkt verslavend.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle andere voordelen die kickboksen heeft voor vrouwen. Daarom volgen hier een aantal hele goede redenen waarom jij als vrouw moet gaan kickboksen.

Reden 1, waarom je als vrouw moet gaan kickboksen? Verbrand die calorieën!

Uren in de sportschool staan, daar heb je waarschijnlijk geen tijd voor. Dus een sport waarbij je flink wat calorieën verbrand is mooi meegenomen. Nou, dan zit je met kickboksen goed. Kickboksen is een zeer intensieve sport. Je gebruikt je hele lichaam. Met een uurtje intensief kickboksen verbrand je zo tussen de 400 en 800 calorieën! Als dat geen goede reden is om te gaan kickboksen?

Reden 2 om als vrouw te gaan kickboksen, zelfverdediging

Als je gaat kickboksen leer je jou lichaam op de juiste manier te gebruiken om flinke trappen en klappen uit te delen. Natuurlijk ga je nu niet opeens iedereen op straat te lijf maar als je als vrouw eens in een lastige situatie beland weet je hoe jij je moet verdedigen.

Kickboksen geeft je zelfvertrouwen. Je weet hoe je jezelf moet verdedigen en hoe je een aanval af kunt weren. Dat is een fijn gevoel toch?

Reden 3, van kickboksen wordt jij een krachtige vrouw

En dan bedoel ik niet alleen een mentaal krachtige vrouw door het gewonnen zelfvertrouwen. Ook lichamelijk wordt je sterker. Kickboksen kost behoorlijk wat kracht, je zult je spieren dus hard moeten laten werken. Tijdens onze trainingen wisselen we verschillende oefeningen af. Je zult dus ook krachttraining doen waardoor een super strak en gespierd lichaam nog sneller in zicht komt.

Reden 4, je wordt mentaal sterker van kickboksen

Wanneer je regelmatig aan kickboksen doet wordt je mentaal sterker. Je zult tijdens de trainingen wel eens een klap of trap moeten incasseren. Dat is misschien niet fijn maar je leert wel door te gaan, ook na een tegenslag. En daar heb je wat aan in het dagelijks leven.
Door kickboksen kan je tegen een stootje, zowel lichamelijk als geestelijk.

Reden 5, je wordt een echte doorzetter

Tijdens de kickbokstrainingen ga je tot het randje. De trainer pushed je net wat verder dan je zelf had gedaan. Maar hierdoor leer je wel dat als je ergens hard genoeg voor werkt, jij alles kunt bereiken wat je maar wilt! Je wordt een dame met doorzettingsvermogen.

Reden 6, kickboksen zal je conditie verbeteren

Om een uur voluit te kickboksen heb je een flinke conditie nodig. Je bent continue in beweging, al je spieren worden gebruik en om de explosieve kracht voor trappen op te brengen heb je heel wat uithoudingsvermogen nodig.
Tijdens de trainingen wordt er dan ook aandacht besteed aan je conditie en het verbeteren daarvan.

Reden 7 om te gaan kickboksen, sterke buikspieren!

Hoeveel uren heb jij al op de grond doorgebracht in de hoop ooit je buikspieren te zien? Tijdens het kickboksen gebruik je al je spieren. Maar vooral de spieren rondom je core, en dus ook je buikspieren, worden extra belast. Je moet jezelf in balans houden, indraaien om trappen en klappen uit te delen. Alle kracht komt hierbij uit je buikgebied. Dus hallo, sexy buikspieren!

Reden 8, eindelijk als vrouw ‘legaal’ de stress van je af slaan tijdens een kickboksles

Kickboksen is een heerlijke uitlaatklep. Natuurlijk zeggen we niet dat je meteen van je af moet gaan slaan als je eens stress ervaart. Maar tijdens je kickbokslessen kan je alle stress van de dag van je af laten glijden.
Daarnaast incasseer je klappen tijdens het sparren. Hierdoor leer je niet alleen jezelf te verdedigen maar ook weerbaarder te worden in het dagelijks leven.
Na een kickboksles ben je weer helemaal ontspannen en kan jij de wereld aan!

Reden 9 om te gaan kickboksen? Ja, dames die killerbody!!

Kickboksen zorgt ervoor dat je al je spieren gebruikt. Door kickboksen kom je helemaal in shape. En de geweldige conditie die je krijgt zal je laten stralen van gezondheid. Je lichaam ziet er van top tot teen geweldig uit, daar is dan eindelijk die killerbody!
En zeg nu zelf, een vrouw die kan kickboksen is natuurlijk ook super sexy.

Kickboksen vrouw

Weet je niet zeker of kickboksen iets voor jou is? Daar kom je alleen maar achter door het uit te proberen! Neem contact op en plan een proefles in. Zien we jou binnenkort? infoinschrijving

Wie wilt dat nou niet:
* werken aan je conditie
* je krijgt een strakker lichaam
* veel gezelligheid
* je leert jezelf te verdedigen

Lestijden: zie lesrooster

[/pnchr_package_3][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[/pnchr_section][/vc_column][/vc_row]

TYPE

Vechtsport

Duur

60 minutes

VAARDIGHEIDSNIVEAU

Laag/Middel

CALORIEËN

500 – 700